sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Kirjamessut ja julistesuunnitelmia

Näin hilpeinä odottelimme esiintymisvuoroa Jyväskylän kirjamessuilla...

Eilen lauantaina ajelimme Jyväskylän kirjamessuille esittelemään kirjaamme. Messuilla oli paljon väkeä ja lämminhenkinen ja innostunut tunnelma. Oma esiintymisvuoromme sattui sopivasti  kustantamomme Avaimen Juha Järvelän jälkeen. Hän esitteli kirjaansa Waltari ja sukupuolten maailmat ja kertoi kiinostavia yskityiskohtia Mika Waltarin elämästä. Siitä meidän olikin näppärä siirtyä Waltarin Hartolan aikoihin. Waltarihan kirjoitti Hartolassa Näsin mökissä Sinuhen ja monia muitakin teoksiaan ihmetellen itsekin, miten luovuus syttyi aina noissa itähämäläisissä maisemissa. Hartolan Kalhossa Waltari myös hämmästytti kyläläisiä amerikanraudalla, jonka osti Sinuhen filmatisoinnista saamillaan rahoilla. Waltari oli kai ajatellut juhlistaa Hollywoodiin pääsyään asianmukaisesti! Itsehän hän ei tosin autoa ajanut, mutta hienon menopelin ratiin taakse pääsi Marjatta-vaimo sekä moni Hartolassa kesää viettänyt kulttuurihenkilö kuten esimerkiksi näyttelijä Tarmo Manni.

Esiintymisemme jälkeen meillä oli hauska juttutuokio Hartolan kunnanjohtajan kanssa, joka oli ilahtunut kotikuntansa "mainostamisesta". Haltiakuusen alla -kirjassa tosiaankin esittelemme Hartolaa useassakin kohdassa, sillä Itä-Hämeen museossa on kaunis Maila Talvion työhuone huonekaluineen ja esineineen. Samoin Uuno Kailaan muistohuone on samaisessa museossa. Jyväskyläläisille saatoimme suositella matkakohteeksi myös ihanaa Vuorelaa Keuruulla - tosin kesällä vasta.



Haltiakuusen alla, suomalaisia kirjailijakoteja oli ensimmäistä kertaa ihan oikeasti myyntipöydällä. Emme kuitenkaan jääneet seuraamaan, vajeniko pino.



Tänään sunnuntaina innostuin leipomaan meille Minna Canthin kakun, koska hänestäkin Jyväskylän messuilla juttelimme. Resepti on tosi hyvä: kakku onnistuu aina. Liekö syynä 4 dl kuohukermaa... Kahviaan odotteleva Anne näkyy kuvassa peilistä. Tänään ajatuksemme lensivät jo eteenpäin seuraaviin suunnitelmiin. Teemme kirjailijakotimuseokuvista kuvanäyttelyn ja julisteita, joissa kuvien värit pääsevät hehkumaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti